Πώληση Αγροτεμάχιο 332000τ.μ. - Κούνδουρος, Κέα

Ζητούμενη τιμή: 2000000 €

Αγροτεμάχιο - Πώληση - Κέα, Κούνδουρος

2,000,000 €

Ν. Κυκλάδων, Κέα, Κούνδουρος

ID: 231361004-197

Τετραγωνικά Μέτρα

332000

Κωδικός ακινήτου: 22-1177 - Κέα Κούνδουρος ΣΧΙΝΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικοδομήσιμο επικλινές αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 332000 τ.μ. Διαθέτει απόσταση από θάλασσα 1800 μέτρα απόσταση από πόλη 5000 μέτρα απόσταση από χωριό 1000 μέτρα Τιμή: 2.000.000 € (Κωδικός γραφείου 231361004-197) 332000 τετραγωνικά μέτρα για επένδυση με θέα στο πέλαγος του αιγαίου. Μέσα στην μοναδική φύση της Κέας. ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Η Κέα, ευρύτερα γνωστή και ως Τζιά, είναι το έκτο σε μέγεθος και το δυτικότερο Κυκλαδονήσι. Σε σχήμα σταγόνας, έχει περίμετρο ακτής περίπου 85 χιλιόμετρα και συνολική επιφάνεια 131 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Απέχει μόλις 40 μίλια από τον Πειραιά και 16 μίλια από το Λαύριο, γεγονός που την καθιστά το κοντινότερο νησί στην Αττική, μόλις μια ώρα ταξίδι με το πλοίο. Στη ΒΔ πλευρά βρίσκεται το κεντρικό λιμάνι της Κορησσίας (κόλπος Αγίου Νικολάου), το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά προστατευμένα λιμάνια της Μεσογείου. Η Κέα έχει σήμερα περίπου 2.500 μόνιμους κατοίκους.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΗΣΙ – ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας. Η απόσταση από το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου είναι 27 χλμ. και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Η μεταφορά σας στο Λαύριο από το αεροδρόμιο μπορεί να γίνει με ταξί, λεωφορεία ΚΤΕΛ ή με ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο μπορείτε να ενοικιάσετε στο αεροδρόμιο. Τα πλοία για την Κέα φεύγουν από το λιμάνι του Λαυρίου καθημερινά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα. Το νησί συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Σύρο, Κύθνο, Τήνο και Μύκονο. Στην Κέα ταξιδεύουν ακόμα πλοία από την Κρήτη, την Ρόδο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με ενδιαμέσους σταθμούς. Το ταξίδι σας στο νησί μπορεί να γίνει με συμβατικό πλοίο φερρυ μποατ, ή με High speed ferries ανάλογα την ημέρα και την εταιρεία που θα ταξιδέψετε. Για τις μετακινήσεις σας στο νησί, σε περίπτωση που δε διαθέτετε μεταφορικό μέσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα ταξί ή τα λεωφορεία.

ΟΙΚΙΣΜΟΙ – ΤΟΠΙΟ Εκτός από το λιμάνι της Κορησσίας και τη Χώρα – Ιουλίδα, η Κέα διαθέτει άλλους τέσσερις οικισμούς όπου επικεντρώνεται η τουριστική ζωή του νησιού: τον Κούνδουρο, τον Οτζιά, το Βουρκάρι και τις Ποίσσες. Ανάμεσά τους θα βρείτε μικρότερα γραφικά χωριά με λιγότερη τουριστική κίνηση, όπως η Κάτω Μεριά. Το έντονο γεωλογικό ανάγλυφο, η πυκνή βλάστηση στην ενδοχώρα και η εκδοχή της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με τις πέτρινες κατοικίες και την ποικιλία χρωμάτων, που διατηρήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό και στις νέες κατασκευές, δημιουργούν ένα σκηνικό μοναδικό. Η Κέα ξεχωρίζει από τα άλλα νησιά του Αιγαίου για την πλούσια χλωρίδα της. Ο επισκέπτης του νησιού μπορεί να θαυμάσει τα υπέροχα δάση της Βασιλικής δρυός, από τα ελάχιστα που έχουν μείνει στο Αιγαίο. Το νοτιοανατολικό τμήμα της Κέας, έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

ΑΚΤΕΣ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ Οι ακτές σχηματίζουν μικρούς όρμους, ακρωτήρια, και θαλάσσια σπήλαια. Ο μεγάλος κόλπος του Αγίου Νικολάου, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, βρίσκεται στα βορειοδυτικά, ενώ λίγο πιο ανατολικά βρίσκεται ο κόλπος του Οτζιά ανοιχτός στο βοριά. Στα νοτιοδυτικά υπάρχει ο κόλπος Κούνδουρος, οι όρμοι Πόλες και Σπαθί στα Ανατολικά και Ποίσσες στα δυτικά. • Στον Οτζιά: Οτζιάς, Λαδούς • Στη Παναγία Καστριανή: Σπαθί • Στη Κορησσία: Ξύλα, Γιαλισκάρι • Στον Κούνδουρο (Νηρησσός), νότια της Τζιάς: Κούνδουρο, Άγιος Αιμιλιανός, Καμπί, Λιπαρό, Μπούρι, Φρέαρ, Χιλιομοδού,Παναγίτσα, Λιγιά • Στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού (Πανωμεριά): Σπαθί, Καλυδονύχι, Συκαμιά, Ψαθί, Ορκός

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ Τα αξιοθέατα της Κέας, αν και είναι ένα μικρό νησί, είναι αρκετά λόγω της πλούσιας ιστορίας και του σπουδαίου πολιτισμού της. Στην Ιουλίδα βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο. Φιλοξενεί ευρήματα από ανασκαφές σε προϊστορικούς οικισμούς, ευρήματα από τους Ιστορικούς Χρόνους και τμήματα αρχαίου ναού της αρχαίας πόλης Καρθαίας. Ενώ περιηγείστε στη Χώρα θαυμάστε όχι μόνο την παραδοσιακή αρχιτεκτονική αλλά και δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής όπως το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Δημαρχείο σχεδιασμένο από τον Γερμανό αρχιτέκτονα Ernst Ziller, αλλά και το παλιό – ιστορικό Δημαρχείο στην Πλατεία της Ιουλίδας. Στο βόρειο τμήμα του οικισμού βρίσκεται η Ακρόπολη. Στο ανατολικό τμήμα της Ιουλίδας ανακαλύψτε τον περίφημο Λέοντα. Ένα λιοντάρι σκαλισμένο πάνω σε Τζιώτικο βράχο, πρωταγωνιστής του πιο διάσημου μύθου της Κέας. Στην Κορησσία αποκλείεται να μην προσέξετε την τούβλινη καμινάδα, ύψους 45 μέτρων, που σηματοδοτεί το παλιό εργοστάσιο εμαγιέ, το μεγαλύτερο της Μεσογείου. Μετά το Βουρκάρι, απέναντι από το μικρό λιμάνι βρίσκονται τα απομεινάρια του προϊστορικού οικισμού της Αγίας Ειρήνης που είχε καθοριστική σημασία στην ιστορία του πολιτισμού του Αιγαίου. Οι ανασκαφές στο χώρο από το 1960 μαρτυρούν εποχές μεγάλης άνθησης που διακόπηκε από ένα μεγάλο σεισμό. Από το σημείο αυτό βλέπετε και το φάρο του Αγίου Νικολάου (1831). Είναι ο πρώτος που λειτούργησε στις Κυκλάδες και ο δεύτερος στην Ελλάδα. Στα νοτιοανατολικά παράλια της Κέας βρίσκονται τα υπολείμματα της αρχαίας πόλης Καρθαίας. Η πόλη αυτή ήταν κατά την αρχαιότητα ένα από τα τέσσερα κέντρα του νησιού. Ήταν αυτόνομη, με δικό της νόμισμα ενώ μέχρι και σήμερα σώζονται τμήματα των οχυρωματικών της έργων. Οι ανασκαφές στην περιοχή έχουν αποκαλύψει αρχαίους ναούς και τμήματα από άλλα οικοδομήματα. Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εφικτή μόνο από τη θάλασσα ή περπατώντας, μέσω των αρχαίων μονοπατιών.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΡΧΑΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τρόπους να ανακαλύψετε την Κέα είναι να την περπατήσετε. Το καλοδιατηρημένο δίκτυο μονοπατιών του νησιού περιλαμβάνει 12 διαδρομές που θα σας χαρίσουν μοναδικές συγκινήσεις. Περιπλανηθείτε από την καταπράσινη ρεματιά της ενδοχώρας στον πιο απομονωμένο κολπίσκο και από το πιο γραφικό εκκλησάκι στα υποβλητικά ερείπια ενός αρχαίου πύργου. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ - ΝΑΥΑΓΙΑ Η Κέα είναι ένα απέραντο πάρκο αναψυχής για τους φίλους της κατάδυσης χάρη στον υποθαλάσσιο πλούτο της. Τόσο η μορφολογία και η βιοποικιλότητα του βυθού όσο και ο ρόλος του νησιού στην ιστορία, ως τόπος πολλών ναυαγίων, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό σκηνικό προς εξερεύνηση για έμπειρους αλλά και ερασιτέχνες δύτες. Στο νησί λειτουργεί καταδυτικό κέντρο, στο οποίο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για οτιδήποτε αφορά τον καταδυτικό τουρισμό στο νησί και να οργανώσετε τη δική σας καταδυτική εμπειρία. Η Κέα περιστοιχίζεται από μια σειρά ναυαγίων: από το αδελφό πλοίο του Τιτανικού, το νοσοκομειακό πλοίο «Βρετανικός» και το γαλλικό υπερωκεάνιο «Burdigala», έως το τροχήλατο ατμόπλοιο «Πατρίς» και ένα γερμανικό αεροπλάνο Junkers 52 του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η ξέρα του Κούνδουρου, ένας μεγάλος ύφαλος στον όρμο του Κούνδουρου, προσφέρεται για μια από τις εντυπωσιακότερες καταδυτικές εμπειρίες στην Ελλάδα. Η βραχονησίδα Σπανοπούλα, κοντά στη βόρεια ακτή του νησιού, είναι το ιδανικό σημείο για να δείτε από κοντά μεγάλα πελαγίσια ψάρια. ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Πώς θα σας φαινόταν να συνδυάζατε διακοπές και τρύγο; Διακοπές και μελισσοκομία; Διακοπές και συγκομιδή βελανιδιών; Η Κέα έχει να προσφέρει εναλλακτική πρόταση διαμονής για όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη φύση και την παράδοση. Τους καλοκαιρινούς μήνες, με αφορμή τα πανηγύρια και τα φεστιβάλ, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε σεμινάρια για τα τοπικά προϊόντα, την τοπική κουζίνα και την παράδοση της Κέας. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η Κέα, όπως κάθε ελληνικό νησί, είναι διάσπαρτη από θρησκευτικά προσκυνήματα, όλα τους ξεχωριστά μνημεία αρχιτεκτονικής και τέχνης, άλλα στην καρδιά των οικισμών και άλλα στις πλαγιές των λόφων με θέα το πέλαγος. Οι μονές, οι εκκλησίες και τα ξωκλήσια αυτά πέρα από τη θέση που κατέχουν στην τοπική κοινότητα γίνονται σημεία συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες κάθε χρόνο στις μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας, Χριστούγεννα, Πάσχα και Δεκαπενταύγουστο και στα λαϊκά πανηγύρια στη μνήμη των αγίων.

Για περισσότερα ακίνητα στην ΚΕΑ επισκεφθείτε την σελίδα μας https://rb.gy/aqesc

Προσοχή! Για την υπόδειξη του ακινήτου είναι απαραίτητη η υπόδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και του Α.Φ.Μ. σας σύμφωνα με τον Ν.4072/11-4-2012 ΦΕΚ 86 Α.

Οι πληροφορίες και τα χαρακτηριστικά των ακινήτων έχουν καταχωρηθεί βάσει στοιχείων και πληροφοριών που προσκόμισε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου.

REMAX DOMINO Κλεάνθους 25, Κάτω Τούμπα 2313088317 www.remax-domino.gr info@remax-domino.gr

Χαρακτηριστικά

Εξωτερικά

Θέα: Απεριόριστη

H περιγραφή, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του ακινήτου, ως και το οπτικό υλικό, λήφθηκαν από το ανεξάρτητο γραφείο της RE/MAX Ελλάς, το οποίο εγγυάται την ακρίβεια και τη νομιμότητα της λήψης και της διάθεσής τους.