Πώληση Μεζονέτα 138τ.μ. - Λήμνος-Νέα Κούταλη, Ν. Λέσβου

Ζητούμενη τιμή: 170000 €

Μεζονέτα - Πώληση - Ν. Λέσβου, Λήμνος-Νέα Κούταλη

170,000 €

Ν. Λέσβου, Λήμνος-Νέα Κούταλη

ID: 231971002-19

Συνολικά Δωμάτια

4

Τετραγωνικά Μέτρα

138

Επίπεδα

2

Έτος Κατασκευής

2000

Πωλείται μεζονέτα 138,76 τ.μ. με ανεμπόδιστη θέα . Πρόσφατα ανακαινισμένη με προσθήκη ηλιακού και θερμοπροσωψης . Διαθέτει στον κάτω όροφο μεγάλο ενιαίο χώρο σαλόνι, τραπεζαρία, κουζίνα και μπάνιο με wc. Στον επάνω όροφο έχει 3 υπνοδωμάτια και μπάνιο με wc. Και οι δυο όροφοι διαθέτουν μπαλκόνια. Ο Κοντιάς είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα χωριά της Λήμνου και βρίσκεται 11 χλμ. ανατολικά της Μύρινας.

Ο Κοντιάς έχει διατηρήσει σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτη την ατμόσφαιρα του παρελθόντος, με το πνεύμα της πολύχρονης ιστορίας του να αναδύεται έντονα στις παλιές γειτονιές και τα λιθόστρωτα δρομάκια του. Τα παλιά πέτρινα αρχοντικά των καραβοκύρηδων του 19ου και του 20ού αιώνα, ανακαινίστηκαν και σήμερα είτε φιλοξενούν τους απογόνους τους, είτε έχουν διαμορφωθεί σε τουριστικά καταλύματα για τους επισκέπτες.

Στη δυτική είσοδο σε καλωσορίζει ο πευκόφυτος λόφος με το εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου και τους πανέμορφους γραφικούς ανεμόμυλους, σήμα κατατεθέν του χωριού.

Στον Κοντιά η παραδοσιακή με τη σύγχρονη ζωή παντρεύονται άψογα. Τυροκομεία, ποτοποιεία και μπακάλικα συνυπάρχουν απολύτως ταιριαστά με ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, καφέ, μπαρ και όμορφα τουριστικά καταλύματα.

Στο χωριό υπάρχει επίσης η Πινακοθήκη Σύγχρονης Βαλκανικής Τέχνης, με μεγάλη συλλογή από πίνακες αναγνωρισμένων καλλιτεχνών, ενώ διάσπαρτες στο χωριό υπάρχουν αρκετές εκκλησίες με παλαιότερη αυτή του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, που υπολογίζεται πως χτίστηκε τον 16ο αιώνα. Ο ενοριακός ναός είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο και χτίστηκε το 1867.

Λίγο έξω από τον Κοντιά, υπάρχει μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε από το φράγμα του χειμάρρου Χαντριά. Η αβαθής αυτή λιμνοθάλασσα που αποξηραίνεται το καλοκαίρι, το χειμώνα αποτελεί αξιόλογο υδροβιότοπο, όπου ξεχειμάζουν φοινικόπτερα, ερωδιοί, χαλκόκοτες, πάπιες κλπ.

Χαρακτηριστικά

Εσωτερικά

Θέρμανση: Αυτόνομη

Αποθήκη

Διαμπερές

WC

Τύπος Θέρμανσης: Πετρέλαιο

Κουζίνα: Σαλοκουζίνα

Εξωτερικά

Θέα: Απεριόριστη

Δίκτυο Τηλεφώνου

Δίκτυο Ηλεκτρισμού

Δίκτυο Υδρευσης

Ηλιακός Θερμοσίφωνας

H περιγραφή, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του ακινήτου, ως και το οπτικό υλικό, λήφθηκαν από το ανεξάρτητο γραφείο της RE/MAX Ελλάς, το οποίο εγγυάται την ακρίβεια και τη νομιμότητα της λήψης και της διάθεσής τους.