Πώληση Οικόπεδο για κατοικία 340τ.μ. - Μποχάλη, Χώρα (Ζάκυνθος)

Ζητούμενη τιμή: 170000 €

Οικόπεδο για κατοικία - Πώληση - Χώρα (Ζάκυνθος), Μποχάλη

170,000 €

Ν. Ζακύνθου, Χώρα (Ζάκυνθος), Μποχάλη

ID: 232121002-5

Τετραγωνικά Μέτρα

340

Πωλείται μοναδικό οικόπεδο, εκτάσεως 340 τ.μ., στον πανέμορφο οικισμό της Μπόχαλης Ζακύνθου. Το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, βρίσκεται σε μια από τις ομορφότερες και πιο γραφικές περιοχές του νησιού.

Με τεράστια πρόσοψη 31 μέτρων επί της κεντρικής οδού, 50 μέτρα πριν τη διάσημη πλατεία του οικισμού και με επιφάνεια υπερυψωμένη κατά 1,5 μέτρο από το επίπεδο του δρόμου -ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα-, το οικόπεδο δεσπόζει στην είσοδο του οικισμού της Μπόχαλης. Διαθέτοντας συντελεστή δόμησης 0,8, δυνατότητα ανέγερσης δύο (2) ορόφων και ποσοστό κάλυψης 60%, το οικόπεδο καθίσταται άκρως ελκυστική επένδυση ζωής, με ταχύτατη προσδοκώμενη απόσβεση.

Είναι το μόνο διαθέσιμο οικόπεδο τέτοιας έκτασης εντός του οικιστικού ιστού της Μπόχαλης, που είναι ο γνωστότερος οικισμός του νησιού, αφού δεσπόζει πάνω από την πόλη και τον επισκέπτονται όλοι οι Ζακυνθινοί και οι τουρίστες για χαλάρωση, καφέ και γλυκό, μπροστά σε μια πανοραμική θέα. Εντός του οικοπέδου υπάρχει παλαιά κατεδαφιστέα κατοικία.

Η περιοχή είναι γνωστή για το γλυκό κλίμα της (το καλοκαίρι 3-4 βαθμούς δροσερότερη από την πόλη) και αποτελεί ιδανικό τόπο για ανέγερση κατοικίας, καθώς συνδυάζει τη ζωή στην εξοχή με τις ανέσεις που προσφέρει η μικρή απόσταση με την πρωτεύουσα του νησιού. Η πρόσβαση σε παραλίες όπως του Κρυονερίου και του Τσιλιβί είναι ταχύτατη. Η πόλη απέχει 1500 μέτρα, αλλά κατεβαίνει κανείς και πεζός από τα γραφικά μονοπάτια.

Απέναντι από το ακίνητο βρίσκεται το ευρύχωρο δημοτικό parking του χωριού, που, όπως είναι φυσικό, ουδέποτε θα οικοδομηθεί και η θέα προς το Ιόνιο, τη Γλαρέντζα και τη γραφικότερη ανατολή του νησιού θα παραμείνει για πάντα ανεμπόδιστη.

Η περιοχή είναι αυτάρκης. Σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται μίνι μάρκετ και 600 μέτρα μακρύτερα υπάρχει μεγαλύτερο, ενώ η αγορά της πόλης απέχει μόλις 3’ οδήγησης. Στην Μπόχαλη βρίσκεται το ενετικό φρούριο του νησιού, επισκέψιμο για χαλαρωτικούς περιπάτους και του οποίου προγραμματίζεται η ριζική αναβάθμιση ως κέντρου πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Το Πάσχα πραγματοποιείται στη Μπόχαλη η γραφικότερη Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία του νησιού, καθώς το «Χριστός Ανέστη» αγγέλλεται έξω από τον Ι.Ν. της Ζωοδόχου Πηγής, μόλις κάποιες δεκάδες μέτρα μακριά από το ακίνητο, προσελκύοντας εκατοντάδες πιστούς ενώ λίγες μέρες μετά το χωριό εορτάζει με πανηγυρική Θεία Λειτουργία την Ζωοδόχο Πηγή και η θαυματουργή Εικόνα λιτανεύετε ακριβώς μπροστά από το συγκεκριμένο ακίνητο.

Πλησίον του ακινήτου βρίσκεται η γραφική εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που μετράει ζωή αιώνων και σε απόσταση 700 μέτρων ο διάσημος Λόφος του Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε και συνέθεσε τον «Ύμνο εις την Ελευθερία».

Χαρακτηριστικά

Εξωτερικά

Προσανατολισμός: Ανατολικό

Θέα: Θάλασσα

Δίκτυο Ηλεκτρισμού

Δίκτυο Υδρευσης

H περιγραφή, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του ακινήτου, ως και το οπτικό υλικό, λήφθηκαν από το ανεξάρτητο γραφείο της RE/MAX Ελλάς, το οποίο εγγυάται την ακρίβεια και τη νομιμότητα της λήψης και της διάθεσής τους.