Πώληση Άλλο 2056τ.μ. - Χάνια, Αγριά

Ζητούμενη τιμή: 1100000 €

Επαγγελματικό - Πώληση - Αγριά, Χάνια

1,100,000 €

Ν. Μαγνησίας, Αγριά, Χάνια

ID: 230941031-340

Τετραγωνικά Μέτρα

2056

Έτος Κατασκευής

1908

Χάνια Πηλίου : Διατίθεται προς πώληση κατά αποκλειστικότητα το πρώτο Σανατόριο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα , το 1909. Βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, στην τοποθεσία Χάνια και περιβάλλεται από δάσος οξιάς. Η έκτασή του έχει σαφή διαμορφωμένα πλατώματα από τα οποία περνούν ορειβατικά μονοπάτια. Εντός των ορίων του κτήματος αναβλύζει πηγή ύδατος, ενώ από τη θέση του, στα 1200 μέτρα υψόμετρο, η θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και στο Αιγαίο Πέλαγος είναι ανεμπόδιστη. Απέχει δέκα λεπτά της ώρας από τους γνωστούς παραδοσιακούς οικισμούς της Μακρινίτσας και της Πορταριάς , που διαθέτουν σταθμό αποχιονισμού , δημοτικό ιατρείο, ξενοδοχεία, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης με νυχτερινή ζωή. Από την πόλη του Βόλου ο επισκέπτης φθάνει σε 25 λεπτά της ώρας στο Σανατόριο από όπου η απόσταση προς τις ακτές του Αιγαίου και του Παγασητικού είναι 30 και 40 λεπτά αντίστοιχα. Γύρω στα 1935 απέκτησε την οριστική του μορφή, την οποία διατηρεί ακόμη ( χρήζει ριζικής ανακαίνισης ), με σαφή διάταξη πτερύγων, καθιερωμένη ιστορικά για τα μοντέρνα κτίρια σανατορίων [Casimir Tollet: Les hopitaux moderns au XIX siècle, Paris 1894]. Η άρτια και οικοδομήσιμη έκταση του οικοπέδου είναι 12.867 τ.μ., ενώ το υπάρχον μέσα σε αυτή κτίριο είναι 2.056 τ.μ.

Ιστορική αναδρομή https://www.youtube.com/watch?v=hltCgolSsPc

Σύμβουλος επένδυσης ακινήτων : Τσικουρόπουλος Απόστολος, email: apostotsikouro@yahoo.gr. RE/MAX Δομή. Κινεί ... τα ακίνητα ! ! !. Τηλ.: 2421020008, email: remax.domi.volos@gmail.com, website: http://www.remaxdomi.gr

Χαρακτηριστικά

Εσωτερικά

Ενεργειακή κλάση: Η

Κατάσταση εσωτερικού: Χρήζει ανακαίνισης

Εξωτερικά

Κήπος

Προσανατολισμός: Νότιο

H περιγραφή, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του ακινήτου, ως και το οπτικό υλικό, λήφθηκαν από το ανεξάρτητο γραφείο της RE/MAX Ελλάς, το οποίο εγγυάται την ακρίβεια και τη νομιμότητα της λήψης και της διάθεσής τους.