Πώληση Αγροτεμάχιο 5900τ.μ. - Στενή Βάλα, Αλόννησος

Ζητούμενη τιμή: 300000 €

  • Gallery (11)
  • Χάρτης
  • Video

Αγροτεμάχιο 5.900 τμ, Στενή Βάλα

300000 €

Σποράδες, Αλόννησος, Στενή Βάλα

ID: 2309410015-135

Τετραγωνικά Μέτρα

5900

Διατίθεται προς πώληση κατά αποκλειστικότητα αγροτεμάχιο συνολικού εμβαδού 5900 τ.μ εκτός οικισμού της Στενής Βάλας στην Αλοννήσο .Το αγροτεμάχιο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και μπορεί να οικοδομηθούν 238 τ.μ. .Η τοποθεσία του του οικοπέδου είναι μόλις 230 μέτρα από την αμμουδιά τα Γλυφά της Στενής Βάλας Αλοννήσου . Είναι κατάλληλο για κάποιον που θέλει να οικοδομήσει το σπίτι του δίπλα με θέα θάλασσα και για επένδυση στον τουρισμό . Σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται το λιμανάκι της Στενής Βάλας Αλοννήσου όπου μπορεί να βρει καφετέριες , εστιατόρια , σουπερμάρκετ. Η τοποθεσία του είναι ιδανική καθώς δίνει ανεμπόδιστη θέα στην Θάλασσα.

Λαμπερή σαν κόσμημα κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου , η Αλόννησος αποτελεί κομμάτι του νησιωτικού συμπλέγματος των Βορείων Σποράδων.To αρχιπέλαγος της Αλοννήσου αποτέλεσε σταυροδρόμι πολιτισμών στον πανάρχαιο θαλάσσιο εμπορικό δρόμο του Αιγαίου, για τις πρώτες ομάδες παλαιολιθικών κυνηγών μέχρι τις αρχαίες κοινωνίες γεωκτηνοτρόφων, εμπόρων και πειρατών. To Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου και Βορείων Σποράδων ιδρύθηκε για την προστασία της μεσογειακής φώκιας Monachus Monachus και των βιοτόπων της. Είναι το πρώτο θαλάσσιο πάρκο που ιδρύθηκε στη χώρα βάσει Προεδρικού Διατάγματος (16 Μαΐου 1992) και το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό θαλάσσιο Πάρκο (περίπου 2,260 km 2). Η εφαρμογή κανονιστικών μέτρων σε οριοθετημένες περιοχές του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου συμβάλλει στην διατήρηση της βιοποικιλότητας και την αειφόρο ανάπτυξη. Ορόσημο στην ιστορία του νησιού αποτελούν οι ισχυροί σεισμοί του 1965, κατά τους οποίους ερημώθηκε η Χώρα και αργότερα εγκαταλείφθηκε. Οι κάτοικοί του μένουν σήμερα στο Πατητήρι ενώ η Χώρα πλέον έχει ανοικοδομηθεί από ντόπιους και ξένους και έχει μετατραπεί σε ένα γραφικό χωριό χαμένο στην ιστορία του χρόνου. Το γαλάζιο φόντο της θάλασσας σε συνδυασμό με το πράσινο των πευκόφυτων δασών δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Το ταξίδι όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς υπάρχει η δυνατότητα να γνωρίσει κανείς και να ανακαλύψει την απαράμιλλη ομορφιά της Αλοννήσου μέσα από τις καταδύσεις σε σπηλιές, το κολύμπι στα πεντακάθαρα νερά των όμoρφων παραλιών, τη πεζοπορία, την επίσκεψη του Πειρατικού Μουσείου (www.alonissosmuseum.com) και τη γευσιγνωσία παραδοσιακών προϊόντων.

Χαρακτηριστικά

Εξωτερικά

Θέα: Θάλασσα

H περιγραφή, τα χαρακτηριστικά και οι ιδιότητες του ακινήτου, ως και το οπτικό υλικό, λήφθηκαν από το ανεξάρτητο γραφείο της RE/MAX Ελλάς, το οποίο εγγυάται την ακρίβεια και τη νομιμότητα της λήψης και της διάθεσής τους.