ENTYΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (άρθρο 13 του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων “GDPR”)

Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/12/2018

Συντάκτης: RE/MAX Welcome


 ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΠΥΡΑΤΟΣ

Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 6, Θεσσαλονίκη, 54638

E-mail: info@remax-welcome.gr

Τ: +30 2310 865865

 

ENTYΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

(άρθρο 13 του Ευρωπαϊκού  Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων GDPR”)

 

(έκδοση 6/12/2018)

 

Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ EΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

 

   Στο πλαίσιο της συμβατικής μας σχέσης επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (στο εξής «Δεδομένα»), τα οποία μας παρέχετε και είναι αναγκαία τόσο για την υλοποίηση και την εξυπηρέτηση των σκοπών της μεταξύ μας σύμβασης, όσο και για την τήρηση των νόμιμων υποχρεώσεών μας (φορολογικών κ.α.), για τους σκοπούς των εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε (και ειδικότερα την καλή λειτουργία της μεταξύ μας συνεργασίας, την προώθηση των υπηρεσιών μας και του σήματος RE/MAX, την ομαλή και διαφανή λειτουργία του συστήματος δικαιόχρησης RE/MAX, την προάσπιση του γενικού επιχειρηματικού μας συμφέροντος, την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, τη θεμελίωση, άσκηση, υποστήριξη και εκτέλεση των νομικών μας αξιώσεων), αλλά και για στατιστικούς σκοπούς, παρέχοντας τις κατάλληλες εγγυήσεις για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας, και όλα αυτά στο μέτρο που δεν υπερισχύουν το συμφέρον ή τα θεμελιώδη δικαιώματα και οι ελευθερίες σας. Τυχόν άρνηση ή παράλειψή σας να μας παραχωρήσετε αυτά τα Δεδομένα μπορεί να επισύρει την αδυναμία εκτέλεσης της σύμβασης χωρίς δική μας υπαιτιότητα.

   Τα εν λόγω δεδομένα σας μπορεί να διαβιβάζονται, για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω σκοπών και μόνο, προς:

• Παρόχους υπηρεσιών ΙΤ που χρησιμοποιούμε.

• Τράπεζες, Δημόσιες Αρχές, τρίτα μέρη (π.χ. Συμβολαιογράφος κ.λ.π.), εφόσον είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτηση της μεταξύ μας σύμβασης και την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας.

   Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας μόνο για όσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η μεταξύ μας σύμβαση. Μετά τη λήξη ή λύση της, θα εξακολουθήσουμε να επεξεργαζόμαστε μόνο τα Δεδομένα που είναι αναγκαία για την εκπλήρωση στατιστικών σκοπών, τηρώντας πάντα τις κατάλληλες εγγυήσεις για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες σας, αυτά που είναι αναγκαία για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις μας βάσει της νομοθεσίας και για όσο χρόνο απαιτούν οι σχετικές διατάξεις, και όσα είναι αναγκαία για την προάσπιση των νομίμων δικαιωμάτων μας και για όσο χρόνο απαιτούν οι σχετικές διατάξεις.

   Προβαίνουμε σε περιοδική εξέταση των Δεδομένων που διατηρούμε αποθηκευμένα μετά τη λύση ή λήξη της μεταξύ μας σύμβασης και προχωράμε στη διαγραφή τους, όταν δεν είναι πλέον αναγκαία για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών. 

 

Β. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ EΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ Η ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

 

   Β.1. Κατά τη διάρκεια της μεταξύ ημών συμβατικής σχέσης και για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και εγκαιρότερη εξυπηρέτησή σας, ενδέχεται να διαβιβάσουμε το ονοματεπώνυμό σας (εφόσον απαιτείται για τη δική σας εξυπηρέτηση και τα στοιχεία επικοινωνίας σας) και προς συμβούλους ακινήτων με τους οποίους συνεργαζόμαστε, άλλα μεσιτικά γραφεία και συμβούλους ακινήτων, είτε προς το σκοπό της επίδειξης ακινήτων διαχείρισης των τελευταίων που άπτονται του ενδιαφέροντός σας, είτε προκειμένου να έρθουν οι τρίτοι σε επικοινωνία μαζί σας και να σας εξυπηρετήσουν ταχύτερα και αποτελεσματικότερα. Σε περίπτωση που η εν λόγω διαβίβαση λαμβάνει χώρα μεταξύ γραφείων ή/και συμβούλων ακινήτων του δικτύου RE/MAX στην Ελλάδα, τα ανωτέρω στοιχεία σας διαβιβάζονται και στη «REFRAN Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Δίκτυο Κτηματομεσιτικών Επιχειρήσεων» και δ.τ. «RE/MAX ΕΛΛΑΣ», που εδρεύει στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, οδός Λ. Κομνηνών - Αδ. Κοραή 1, για τον σκοπό του από μέρους της ελέγχου της ορθής συμπεριφοράς των γραφείων και συμβούλων του δικτύου για τη διασφάλιση της ταχύτερης, διαφανούς και αποτελεσματικότερης εξυπηρέτησής σας.

   Σχετικά με την διενεργούμενη από τη «REFRAN Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Δίκτυο Κτηματομεσιτικών Επιχειρήσεων» επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βλ. σχετική ενημέρωση στη σελίδα https://www.remax.gr/remaxhellas.

   Β.2. Διατηρούμε και επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σας για να σας αποστέλλουμε ενημερωτικό υλικό, νέα & ανακοινώσεις για νέες δράσεις μας, δράσεις της «REFRAN Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Δίκτυο Κτηματομεσιτικών Επιχειρήσεων» («RE/MAX EΛΛΑΣ») και της RE/MAX Europe, για προωθητικές ενέργειες, εκδηλώσεις και τυχόν σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της κτηματoμεσιτικής αγοράς, για να σας αποστέλλουμε ενημερωτικά ή/και διαφημιστικά σημειώματα – newsletters, αλλά και να εκδηλώνουμε ενδιαφέρον συνεργασίας και να επικοινωνούμε μαζί σας αναφορικά με ακίνητα τα οποία ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν.

   Β.3. Διαβιβάζουμε και κοινολογούμε τα δεδομένα σας στη «REFRAN Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Δίκτυο Κτηματομεσιτικών Επιχειρήσεων» και δ.τ. «RE/MAX ΕΛΛΑΣ», που εδρεύει στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, οδός Λ. Κομνηνών - Αδ. Κοραή 1, για στατιστικούς σκοπούς, για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την υποστήριξη του δικτύου RE/MAX στην Ελλάδα, για να σας αποστέλλει ενημερωτικό υλικό, νέα & ανακοινώσεις για νέες δράσεις της και δράσεις της RE/MAX Europe, για προωθητικές ενέργειες, εκδηλώσεις και τυχόν σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της κτηματoμεσιτικής αγοράς, ενημερωτικά ή/και διαφημιστικά σημειώματα – newsletters.

   Σχετικά με την διενεργούμενη από τη «REFRAN Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Δίκτυο Κτηματομεσιτικών Επιχειρήσεων» επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων βλ. σχετική ενημέρωση στη σελίδα https://www.remax.gr/remaxhellas.

   Τα στοιχεία αυτά θα διατηρούμε, και θα διασφαλίζουμε ότι και οι προς ους η μεταβίβαση θα διατηρούν, μέχρι και την εκδήλωση αντίθετης επιθυμίας από μέρους σας και δεν θα κοινοποιούμε σε τρίτα πρόσωπα, πλην των ανωτέρω.

   Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να μας ζητήσετε να σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας με ενημέρωση στα παραπάνω στοιχεία μας.

 

Γ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ

 

   Υπό την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έχετε το δικαίωμα (i) να ελέγχετε εάν και τι είδους προσωπικά σας δεδομένα διατηρούμε στην κατοχή μας και να έχετε πρόσβαση ή να αιτείστε αντίγραφα των προσωπικών αυτών σας δεδομένων, (ii) να απαιτείτε διόρθωση, συμπλήρωση ή διαγραφή των προσωπικών σας δεδομένων που είναι ανακριβή ή αποκτήθηκαν με μέσα μη συμμορφούμενα στις ισχύουσες ρυθμίσεις, (iii) να ζητάτε να περιορίζουμε τη συγκέντρωση, την επεξεργασία ή τη χρήση των προσωπικών σας δεδομένων, (iv) σε εξαιρετικές περιπτώσεις, να μην επιτρέπετε για νόμιμους λόγους την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, (v) να αιτείστε τη μεταφορά των δεδομένων σας, (vi) να γνωρίζετε την ταυτότητα των τρίτων προσώπων στα οποία έχουν μεταφερθεί τα προσωπικά σας δεδομένα, και (viii) να ανακαλείτε τη συγκατάθεσή σας.

   Τα ανωτέρω δικαιώματά σας μπορείτε να ασκήσετε αποστέλλοντας σχετικό e-mail στη διεύθυνση info@remax-welcome.gr ή συντάσσοντας τα υφιστάμενα στην Εταιρία μας έντυπα (αντίστοιχα τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν και ως προς τον σύμβουλο ακινήτων). Σε μία τέτοια περίπτωση, ανταποκρινόμαστε στο αίτημά σας μέσα σε προθεσμία ενός μηνός, εκτός εάν το αίτημα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο ή υπάρχει πλήθος παρόμοιων αιτημάτων.

Σε περίπτωση που έχετε οποιοδήποτε παράπονο, διατηρείτε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Τα στοιχεία της Αρχής είναι:

Διεύθυνση: Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα

Τηλέφωνο: (0030) 210 6475600

 Φαξ: (0030) 210 6475628

Ε-mail: contact@dpa.gr